Over Coffyn

Coffyn is een maatschappelijke onderneming van Pluryn. Bij Coffyn werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen voor wie betaald werk niet vanzelfsprekend is. Zij werken op basis van eigen kunnen in een omgeving waar ze zich veilig voelen en hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Een plek waar zij werken aan een toekomst met meer zelfstandigheid.  Coffyn heeft veel ambities en kernwaardes die wij graag met u delen.

Ons team

Samen werken wij allemaal aan dezelfde mooie producten en daar zijn we trots op. Dat kunnen we ook niet zonder elkaar. Wij zijn een team dat elkaar aanvult omdat ieder zijn of haar kwaliteiten heeft. 

Onze waarden

Coffyn volgt een aantal waarden die u terug ziet in ons werk. Deze waarden houden ons scherp en helpen ons naar onze doelen te werken.

1. Op eigen wijze​

Iedereen mag bij ons zichzelf zijn. Iedereen mag het op zijn of haar manier doen met de hulpmiddelen die wij elkaar bieden. Iedereen bij Coffyn is uniek en handelt vanuit zijn of haar eigen wijze. Dit zie je zelfs terug in de verschillende bereidingswijzen van onze koffies!

2. Elkaar zien en respecteren​

Iedereen heeft zijn eigen functie. We zijn niet hetzelfde. Maar het is wel belangrijk dat we elkaar gelijkwaardig benaderen. Wij handelen en werken vanuit respect en waardering voor elkaar.

3. Het samen doen​

Als maatschappelijke onderneming kunnen wij niet zonder elkaar. Wij zijn elkaars kracht. Samen pakken wij mogelijkheden aan om tot een product te komen waar we trots op zijn. Wij kijken naar elkaars kwaliteiten en zetten deze in. Zodat we aan het einde van de dag onze doelen behaald hebben.

4. Uitdaging

Als mens is het belangrijk om iedere dag uitgedaagd te worden, om te leren en een bepaalde voldoening te bereiken. Iedere dag is anders en heeft weer een nieuwe uitdaging. Dat zorgt ervoor dat niets saai is en je blijft leren en ontwikkelen.

Onze geschiedenis

2001

Opening

Coffyn opende op 1 mei 2001 de deuren op de Franseplaats in Nijmegen. Een prachtige locatie midden in de stad. Pluryn richtte Coffyn op om bewoners van verschillende  locaties een leuke dagbesteding/werkplek en een plaats in de maatschappij te bieden. Vanaf het begin heeft Coffyn werkzaamheden in het koffieatelier, horeca en zaalverhuur aangeboden. Ook heeft de brander altijd een centrale rol in het bedrijf gehad. Alleen koppelde de onderneming daar nog geen werkactiviteiten voor de bewoners aan gekoppeld.

2001

2005

Kwaliteit

Langzaam maar zeker keek het bedrijf meer naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Er werden meer keuzes gemaakt om commerciële opdrachten aan te nemen om zo de medewerkers de beste mogelijkheden te bieden. Ook werden er samenwerkingen gezocht met meer locaties voor de instroom te bevorderen en samen te werken. Zo is er onder andere ook gestart met het inpakken, verpakken en verkopen van snoep. Zowel het arbeidsmatige proces als het productaanbod is door de jaren heen steeds meer verbeterd.

2005

2010

Bloesem

Bloesem is in 2010 in Herpen gestart als theeatelier en theeschenkerij. Ook Bloesem is op initiatief van Pluryn opgezet, hiervoor zat er in het pand in Herpen een onderdeel van Werkenrode. Dus de connectie met Pluryn was er al. Thee stond en staat als basis voor vrijwel alle werkzaamheden, maar bovenal ook een heel fijn plekje waar iedereen er mocht zijn. Al snel werden er bij Bloesem ook veel (relatie)geschenken verkocht en ontstond er een mooie winkelfunctie. Binnen een aantal jaren heeft Bloesem zelfs de stap richting kerstpakketten gemaakt. Hier wordt al jaren met veel trots voor heel veel afnemers kerstpakketten verzorgd.

2010

2022

Fusie

Sinds 1 januari 2022 zijn de bedrijven samengevoegd en hebben ze de handen ineengeslagen om volledig door te kunnen ontwikkelen, de mooiste producten aan te bieden en bovenal de fijnste werkplekken en trajecten faciliteren die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nodig hebben.

2022
Colombia
Guatemala
Peru
Uganda

Ethiopië

Onze koffie

Sinds 2022 ging Coffyn volledig over op Direct-Trade koffie. Waarom Direct-Trade? Omdat dit nog beter is voor de boer.

Het lijntje van Coffyn tot aan de boer is zo kort mogelijk omdat er namelijk maar 1 of 2 personen tussen zitten. Dit zorgt ervoor dat we veel informatie hebben over de boeren, de omstandigheden en ontwikkelingen op de plantages.

En niet geheel onbelangrijk: hoeveel de boer krijgt betaald. Alles is geheel transparant. Daarnaast krijgt de boer meer betaald bij een betere kwaliteit, en streeft zo naar een hoge kwaliteit bonen. Al onze Direct-Trade koffies zijn dan ook specialty koffies en dat proef je!

Colombia

Colombiaanse koffie staat bekend om zijn volle, rijke smaak met een gebalanceerde zuurgraad en fruitige of bloemige tonen, dankzij de teelt in de hooglanden van Colombia.

Guatemala

Een smaakvolle, geurige 100% Arabica met veel aroma. Deze koffie uit het Antiquadistrict in Guatemala heeft veel aroma. De koffie is fris en enigszins rins van smaak.

 

Peru

Een 100% Arabica met een hele mooie balans tussen bitter, zoete en rinse smaken. Deze koffie voelt wat romig in de mond, zeker in combinatie met melk.

Uganda

Boeren  in Uganda verbouwen prachtige koffie. De Uganda Kasese is een koffie met tonen van chocolade en sinaasappel.

Ethiopië

Een top Arabica uit het oudste koffiegebied ter wereld met bloemige smaaktonen. In de Bette Buna’s verwerken boeren koffie van de hoogste kwaliteit. 

Dankzij Direct-Trade kunnen we veel onnodige kosten wegschrappen en investeren in de boer. Want zoals je wellicht hebt gemerkt, zijn veel producten duurder geworden door de pandemie en gasprijzen. Dit betekent dat onze boeren meer betaald krijgen en dat we samen meer impact maken.

Partners van Coffyn