Onze koffie

Coffyn serveert alleen vers gebrande Fairtrade (eerlijke) koffie. De ambachtelijke bereiding staat voorop. Onze medewerkers branden en verpakken de bonen zelf in de huisbranderij. Proef de verschillen tussen koffiebonen uit Guatemala, Ethiopië, Colombia en Peru. Wilt u dat zelf een keer meemaken? Maak dan een afspraak voor een koffieproeverij met aansluitend een demonstratie koffiebranden.

Twee soorten koffiebonen

Er zijn twee hoofdsoorten onder de koffiebonen: de Arabica en de Robusta. Arabica-bonen zijn milder en verfijnder van smaak. Ze bevatten 60% minder cafeïne dan de Robusta-bonen. Bij Coffyn gebruiken we voornamelijk Arabicabonen. Maar voor een pittige espresso of koffiemelange is een blend van Arabica en Robusta ideaal.

De sensatie van koffiebranden

Het branden van koffiebonen is essentieel voor de smaak en geur die bij koffiedrinkers zo geliefd is. Tijdens het branden ontwikkelen zich meer dan 800 stoffen. Die zijn allemaal bepalend voor het smaak- en geurkarakter. De koffiebrander begint met het opwarmen van de boon. De koffieboon knapt, vocht verdampt en de boon droogt. Dan begint het echte branden of roosteren. De suikers uit de boon karamelliseren, de koffieboon wordt bruin en er ontstaan geur- en smaakstoffen. Van licht tot donker gebrande bonen: het levert steeds een andere smaaksensatie op. Bij Coffyn branden we iedere koffiesoort zo dat smaak en geur optimaal naar voren komen.  

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]